Ключ деексалації колфлікту в Україні в руках Росії - Сікорський

Вівторок, 10 червня 2014, 15:21

Росія здатна припинити конфлікт в Україні і повинна зробити це - з такою заявою виступив сьогодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Якщо Росія справді хоче деескалації кризи в Україні, то найперше вона повинна стримати наплив сепаратистів та військової техніки на російсько-українському кордоні", - заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, під час прес-конференції по завершенні тристоронньої зустрічі міністрів закордонних справ Німеччини, Польщі та Росії у Санкт-Петербурзі, передає Gazeta Wyborcza

Одночасно Р. Сікорський наголосив, що "Україна, будучи суверенною державою, має право використовувати силу проти нелегальних збройних сил, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в державі".

Сікорський також підкреслив, що Польща - це єдина країна ЄС яка межує одночасно з Україною та Росією. На його думку, цього достатньо щоби вважати конфлікт  між двома державами таким, що зачіпає інтереси Польщі.

"Для нас ця криза є важливою оскільки польські кордони межують з кордонами України та Росії одночасно. Тому ми хочемо, щоб якнайшвідше все вирішилось мирно. Ми раді, що розпочався діалог між Україною та Росією (за поседеництва ОБСЄ)", - наголосив Радослав Сікорський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.