БРЮССЕЛЬ: УГОДА ПОТРЕБУЄ ДОПРАЦЮВАННЯ, АЛЕ МАЄМО ВСТИГНУТИ ДО 27 ЧЕРВНЯ

Середа, 11 червня 2014, 15:14

Джерело в Раді ЄС заявило, що в середу, 11 червня, з’явилися нові обставини, які впливають на Угоду про асоціацію з Україною. Між тим, Брюссель не планує переносити підписання і очікує, що вся робота буде виконана до 27 червня.

Про це сказав у коментарі для Європравди представник Ради Євросоюзу, що попросив не називати його імені, коментуючи інформацію про перенесення підписання Угоди. "Боюся, ці чутки не до кінця коректні", -- заявив співрозмовник.

"Дійсно, є фактом те, що технічна підготовка до підписання Угоди має потребуватиме кілька днів більше, аніж планувалося. Це пов’язане з судовим рішенням, яке з’явилося сьогодні вранці (11 червня). Та ми очікуємо, що необхідна робота буде завершена вже наступного тижня, тобто задовго до 27 червня", - запевнило джерело.

Він не уточнив суть судового рішення, яке створило згадані проблеми. Водночас, інший співрозмовник сказав, що йдеться про прецедентне рішення суду щодо угоди про партнерство та співпрацю з Філіппінами

Також співрозмовник запевнила, що "всі країни-члени хочуть підписати угоду (з Україною)".

"Між тим, остаточно підтвердити дату підписання буде можливо лише після того, як завершиться технічна підготовка", - підкреслив дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.