В Раді наполягають на більших повноваженнях комітету з євроінтеграції та на посаді віце-прем'єра

Четвер, 12 червня 2014, 10:42

Парламентський комітет з європейської інтеграції має отримати особливу роль та особливі повноваження щодо розгляду законів, дотичних до європейської інтеграції чи до виконання зобов'язань України перед ЄС, вважає народний депутат Ірина Геращенко (УДАР). Геращенко є заступником глави комітета з євроінтеграції у Верховній раді VII скликання.

З такою заявою депутат виступила під час експертної дискусії "Імплементація Угоди про Асоціацію: з чого починати?", що проходить сьогодні в Києві за сприяння Міжнародного центру політичних досліджень.

"Ми маємо наслідувати приклад країн Центральної та Східної Європи, де парламентські комітети з євроінтеграції мали особливий статус, де в їх роботі, як правило, брали участь лідери всіх фракцій", - вважає Геращенко.

Депутат також наголосила на потребі введення в уряді посади віце-прем'єра з євроінтеграції.

Водночас, заступник міністра кабінета міністрів Андрій Мельник, відповідальний за європейський напрямок, у своїй відповіді уник коментаря щодо можливості введення такої політичної посади. Він наголосив лише на тому, що в міністерствах вже введено посади заступників з питань євроінтеграції, а також на створенні урядового офісу з євроінтеграції в складі секретаріату КМ.

Як повідомляла ЄвроПравда раніше,такий підхід уряду раніше вже викликав критику експертів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.