МЗС каже, що в ЄС погодилися щодо реакції на агресію РФ. Від ЄС підтверджень немає

П'ятниця, 13 червня 2014, 06:36

Ввечері 12 червня та в ніч на 13 червня міністр закордонних справ України Андрій Дещиця провів низку телефонних переговорів з європейськими партнерами. За їх підсумками глава МЗС повідомив, що дістав згоду європейських співрозмовників щодо швидкої реакції на останні події на Донбасі.

Про це Дещиця повідомив у власному твіттері в записі, зробленому після опівночі.

"Говорив із Радославом Сікорським (міністр закордонних справ Польщі), Карлом Більдтом (міністр закордонних справ Швеції) щодо загострення на Сході через поставки Росією військової техніки, танків. (Європейські співрозмовники) згідні - адекватно реагувати треба ВЖЕ", - йдеться у повідомленні міністра.

Цікаво, що англійська версія твіттер-повідомлення звучить дещо інакше - там йдеться про потребу реакції ЄС "так швидко, як це можливо" (ASAP).

Між тим, згадані Дещицею європейські дипломати поки що не підтверджують таку деталь розмови з українським колегою,

Карл Більдт підсумував розмову з українським колегою повідомленням в своєму твіттері. "Розмовляв з Дещицею щодо зусиль знайти політичне вирішення по найсхіднішій частині України, які тривають нині. Але це (вирішення) потребує реакції Москви", -- заявив швецький міністр, не згадавши про танки.

Заяв Сікорського за підсумками розмови з Дещицею наразі немає, але міністр опублікував на своїй стіні відеоролік з російськими танками в Макіївці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.