ЄС надасть 374 тис. євро допомоги для Червоного хреста України

Понеділок, 16 червня 2014, 10:53

Служба ЄС із гуманітарної допомоги і громадянського захисту (ECHO) надає 374 тис. євро допомоги для зміцнення спроможностей Червоного хреста України. Про це повідомили у Представництві Європейського Союзу в Україн, передає УНІАН.

"Я надзвичайно стурбована останніми подіями на сході України, сособливо, коли мирне населення, включаючи жінок і дітей, потрапляє у перехресний вогонь і платить за це своїми життями. Я вітаю усі зусилля, спрямовані на розв’язання конфлікту з використанням політичних і дипломатичних каналів. Ми усі сподіваємося, що незабаром насильство припиниться", - заявила комісар з міжнародної співпраці, гуманітарної допомоги і антикризових заходів Крісталіна Ґеорґієва

374 тис. євро допомоги від ECHO відповідає понад третині звернень України до Міжнародної федерації червоного хреста. Ця підтримка використовується для зміцнення спроможностей Червоного хреста України та надання першої допомоги і постачань для надання допомоги, особливо в східні регіони України де тривають зараз військові протистояння. У разі подальшого погіршення ситуації та зростання гуманітарних потреб, Європейська Комісія готова підвищити свою допомогу.

Як зазначається в повідомленні, служба ЄС із гуманітарної допомоги і громадянського захисту (ECHO) працює в Україні з лютого. Експерти з гуманітарної допомоги Служби пильно слідкують за гуманітрною ситуацією та координують різні питання зі своїми парнерами по всьому світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: