Москва та Брюссель проводять технічні консультації щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Понеділок, 16 червня 2014, 14:34

Технічні консультації між ЄС та Росією щодо Угоди про асоціацію з Україною проходять у понеділок у Брюсселі. Найближчим часом рівень консультацій буде виведений на політичний із залученням України. Про це у понеділок в Брюсселі на брифінгу повідомила представник Європейської Комісії Піа Аренкільде Хансен, передає УНІАН.

За її словами, Єврокомісію на політичному рівні представлятиме європейський комісар з питань торгівлі Карл де Гухт.

Представник ЄК нагадала, що про такі технічні консультації було досягнуто домовленості в ході телефонної розмови президентів Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу та Росії Володимира Путіна, яка відбулася у п'ятницю.

"Сьогодні в другій половині дня проходять технічні консультації. Нещодавній перебіг подій вимагає того, щоб рівень консультації був виведений на політичний", - зазначила вона.

При цьому представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон зауважила, що Угода про асоціацію - це угода між Україною та ЄС. "Ми будемо обговорювати аспекти її виконання", - конкретизувала вона.

Нагадаємо, що Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання її економічної частини, яка включає положення про вільну торгівлю, до часу, коли в Україні буде обраний новий президент.

З 23 квітня Європейський Союз в односторонньому порядку відкрив свої ринки для українських товарів у рамках автономного преференційного торговельного режиму між Україною і ЄС. Преференційний режим торгівлі передбачає зниження ставок митних зборів для поставок українських товарів, а також встановлення квот на такі поставки, що дасть змогу вітчизняним експортерам збільшити поставки на ринки ЄС.

Детальніше читайте на ЄвроПравді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.