В Болгарії відбудуться дострокові парламентські вибори через газовий контракт з Росією

Середа, 18 червня 2014, 11:34

Президент Болгарії Росен Плевнелієв після консультацій з лідерами парламентських партій прийняв рішення провести дострокові паралментські вибори через нестабільну політичну ситуацію в країні. За попередніми даними вибори можуть пройти в період з 28 до 12 жовтня, передає Novinite.bg

Причиною політичної кризи в Болгарії експерти вбачають конфлікт щодо будівництва газопроводу "Південний потік".

Як писала раніше ЄвроПравда, ліберальна політична партія "Рух за права і свободи" закликала уряд піти у відставку та призначити дострокові парламентські вибори у звязку тим, що урядовці не хочуть прислухатись до політики ЄС, яка закликала зупинити будівництво "Південного потоку".

Ліберали заявляли, що "Болгарія не повинна нічого робити проти Брюсселю", додавши, що країна повинна захищати свої національні інтереси "в співпраці, а не в конфронтації " з Європою.

Натомість депутати Болгарської соціалістичної партії, яка представляє більшість в уряді, виступали за продовження будівництва газопорводу. Однак ЄС змусив болгарський уряд зупинити будівництво "Південного потоку", оскільки він порушує європейське законодавство.

Рішення було прийнято після засідання Консультативної рада з національної безпеки Болгарії (КРНБ).

Депутати та президент Болгарії обговорили актуальну політичну ситуацію в країні і зазначили, що вона не сприяє стабільності та розвитку.

Також під час засідання було зазначено, що європейські вибори не визначили ясну альтернативу, подальшої політичної стабільності і "тому необхідний плавний перехід і проведення політичних консультацій для дострокових парламентських виборів", йдеться в повідомленні Novinite.bg.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.