Посол України закликає ЄС до третього етапу санкцiй стосовно Росiї

Середа, 18 червня 2014, 13:54

Посол України при ЄС Костянтин Єлiсєєв вiдзначає активну участь Росiї в бойових дiях на сходi України.

"Вiд моменту початку погроз iз боку Заходу ми вже бачили захоплення в заручники спостерiгачiв вiд ОБСЄ i дiтей за потурання московської влади й перетин українських кордонiв численними вантажiвками, наповненими бойовиками та зброєю, а також кiлькома танками з росiйської територiї без будь-якого втручання з боку росiйських прикордонникiв. Нарештi, знищення українського транспортного лiтака Iл-76, що призвело до смертi 49 людей, i на що так i не надiшли офiцiйнi спiвчуття з боку Росiйської Федерацiї", - зазначається в його листi у Financial Times, 18 червня опублiкованому в середу, передає Інтерфакс.

Український посол нагадав про нещодавню анексiю Росiєю Криму, а також про використання Москвою енергоресурсiв як iнструменту економiчного тиску на Київ.

"Українцям складно зрозумiти, що ще має статися, щоб викликати нову хвилю санкцiй проти Росiї", - наголосив посол.

На думку Єлiсєєва, всi цi дiї Росiї спрямованi на те, щоб не допустити пiдписання угоди про асоцiацiю мiж Україною i ЄС.

"Цей новий тип вiйни є викликом для всiєї системи європейських цiнностей i свiтового устрою. З цiєї точки зору суверенiтет України має бути захищений i гарантований. Нам потрiбна єднiсть ЄС i солiдарнiсть, незважаючи на активнi спроби Москви пiдiрвати їх", - наголосив посол України при ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: