Генсек НАТО підтвердив присутність російських військ на українському кордоні

Четвер, 19 червня 2014, 15:06

Генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен підтверджує нове нарощування збройних сил Росії на українському кордоні та вважає його "дуже прикрим кроком назад".

Про це він заявив 19 червня після виступу в Королівському інституті міжнародних відносин у Лондоні, повідомляє прес-секретар Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску у своєму Twitter.

"Я можу підтвердити, що ми зараз бачимо нове нарощування збройних сил Росії на українському кордоні, ще кілька тисяч військовослужбовців", - цитує Генерального секретаря офіційний речник НАТО.

Генсек НАТО також наглосив, що Росія своїми діями намагається змінити міжнародне законодавство.

"Російська агресія на східних теренах України – це спроба переписати міжнародні правила та відновити свій вплив на регіон", - сказав Андрес Фог Расмуссен під час виступу у Лондоні.

Раніше активність російських військових біля східного українського кордону підтвердив також речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Володимир Чеповий.

"Ситуація на державному кордоні України за минулу добу характеризується підвищенням активності озброєних бандформувань". "На кордон з Україною з боку Росії продовжують прибувати підрозділи збройних сил РФ", - сказав Чеповий, зазначивши, що "поблизу держкордону вони облаштовують вогневі позиції та маскують військову техніку", повдіомляє УНІАН.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.