ЄБРР виділить українському виробнику свинини кредит $ 30 млн

П'ятниця, 20 червня 2014, 08:51

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить спільному українсько-британському підприємству "Нива Переяславщини" (Київська обл.) кредит у розмірі $ 30 млн для розширення виробничих потужностей, повідомляє Інтерфакс.

Згідно з інформацією на сайті ЄБРР, рада директорів банку схвалила цей проект на засіданні 11 липня.

Гроші компанія направить на розширення потужностей в 2013-2014 рр. і часткове рефінансування деяких з короткострокових і середньострокових кредитів підприємства.

Загальна вартість проекту з розширення потужностей оцінюється в $ 80,1 млн.

Реалізація проекту дозволить "Ниві Переяславщини" налагодити тісні відносини з м'ясопереробними підприємствами та підприємствами роздрібної торгівлі за рахунок збільшення поставок свинини, що, в свою чергу, спричинить зростання споживання м'яса вітчизняного виробництва та призведе до зростання цін на продукцію в преміум-сегменті.

Як повідомлялося, "Нива Переяславщини" планує до 2018 року побудувати в Київській області чотири свинокомплекси потужністю 30 тис. голів кожен.

Спільне українсько-британське ТОВ "Нива Переяславщини" зареєстровано в 1998 році. Займається рослинництвом і свинарством в Київській області, обробляє близько 20 тис. га.

Виробничі потужності компанії складають приблизно 200 тис. товарних свиней на рік. Їй також належать комбікормовий завод, забійний цех і м'ясокомбінат, що випускає продукцію під ТМ "П'ятачок".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.