Клімкін та Ештон зустрілися в Люксембурзі і обговорили подальшу долю асоціації

Понеділок, 23 червня 2014, 12:18

Підписання Угоди про асоціацію 27 червня стане належною відповіддю на виклики, які постали перед Україною. Про це заявив глава українського МЗС Павло Клімкін під час розмови з Високим Представником Євросоюзу Кетрін Ештон, повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України.

У рамках візиту до Люксембургу з метою участі у засіданні Ради ЄС міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з Високим Представником ЄС у закордонних справах Кетрін Ештон.

Керівник зовнішньополітичного відомства України детально поінформував Високого Представника ЄС про мирний план Президента України Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході держави та особливості його імплементації у сучасних умовах.

Було відзначено важливість завершення підписання Угоди про асоціацію з ЄС 27 червня ц.р., що має стати належною відповіддю на виклики, з якими стикається Україна у контексті забезпечення суверенітету та територіальної цілісності.

Сторони обговорили актуальні проблеми регіональної безпеки, а також торкнулися питання започаткування в Україні Місії ЄС у рамках Спільної політики безпеки та оборони. Міністр висловив вдячність за оперативну розробку та ухвалення стороною ЄС Концепції з врегулювання кризи, яка визначає параметри роботи згаданої Місії. При цьому він наголосив на особливій зацікавленості української сторони на включенні до сфери діяльності Місії питань забезпечення безпеки на кордонах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.