Лукашенко обіцяє перекрити транзит російського газу до Європи

Понеділок, 23 червня 2014, 13:28

Президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав призупинити транзит російського газу в Європу через територію Білорусі. Поставки відновлять, щойно Кремль віддасть 260 млн доларів боргу.

Президент Лукашенко вимагає від "Газпрому" терміново сплати борг, який, на думку Лукашенки, утворився через несплату Росією за транзит газу до Європи.

"Газпром" нам винен 260 мільйонів доларів за транзит газу. Я наказав уряду перекрити транзит газу через Білорусь, доки "Газпром" не заплатить. За останні півроку він нам жодної копійки не перерахував", - заявив президент Білорусії, передає ТСН.

Одночасно Лукашенко обурений тим, що Росія не погоджується залишити минулорічну ціну на газ і вже зменшила поставки газу в Білорусь на 85%. "Це ставить під загрозу роботу білоруських підприємств", сказав Лукашенко.

Президент Білорусії образився на президента Росії, оскільки він постійно насміхається над білоруським народом, хоча називає Путіна "президентом, який очолює практично один народ - Білорусії та Росії".

"Вибачте, коли нас починають принижувати не то котлетами, не то ковбасою, маслом чи млинцями, ми це сприймаємо як образу білоруського народу. Так не гоже поводитися президенту (Путіну) дружньої сусідньої і союзної країни, президенту, який очолює практично один народ – Білорусі та Росії. І прем'єр (Медведєв) сказав, що "білорусів можна переступити. Ви дивіться, щоб споживачі в Європі не постраждали. Такого цинізму ми не очікували від керівників Росії", - підкреслив Лукашенко, передає ТСН

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.