Україна готова провести консультації з РФ щодо імплементації угоди про ЗВТ з ЄС - Яценюк

Середа, 25 червня 2014, 14:12

Україна готова провести публічні консультації щодо імплементації пунктів угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, щоб зняти всі упередження з цього питання для російської сторони. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє УНІАН.

"Ми готові провести публічні консультації. Нехай нам росіяни скажуть, у чому є ризики для них", - сказав Яценюк. Він зазначив, що коли Україна вступала до Світової організації торгівлі (СОТ), вона зіткнулася з аналогічними висновками російської сторони.

"Росія як завжди нервово реагує на інтеграцію України в ЄС. Але заява Росії про те, що вони закриватимуть ринок для українських товарів, якщо Україна підпише Угоду, не має ніяких підстав. Щоб зняти будь-які упередження в цьому питанні, ми готові провести публічні консультації щодо імплементації угоди. Але технічні", - зазначив прем'єр.

Крім того, глава уряду підкреслив, що Угода про зону вільній торгівлі з ЄС є, по суті, планом реформ української економіки, спрямованим на перегляд структури економіки України й підвищення якості українських товарів.

Нагадаємо, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що передбачає створення Зони вільної торгівлі, буде підписана 27 червня в Брюсселі за участі президента України Петра Порошенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.