Порошенко та прем'єр Фінляндії поговорили про санкції щодо Росії

П'ятниця, 27 червня 2014, 10:23

У рамках візиту до інституцій Європейського Союзу в Брюсселі президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Фінляндії Олександром Стуббом, повідомляє прес-служба глави української держави.

Під час зустрічі особливу увагу було приділено подіям в Україні та можливим шляхам стабілізації ситуації в східних регіонах. Стубб підтримав мирні ініціативи Порошенка.

"Сторони погодилися, що ініціатива президента України відкриває можливості для врегулювання ситуації мирними засобами, і висловили сподівання, що найближчими днями буде докладено максимальних зусиль для її успішної реалізації", - наголошується в повідомленні.

Глава Української держави висловив стурбованість з приводу численних порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків. У зв'язку з цим співрозмовники звернули увагу на необхідність вжиття всіх необхідних заходів, у тому числі запровадження подальших санкцій, "у разі, якщо з боку Росії не буде реальних кроків, спрямованих на зниження напруги в регіоні".

Прем'єр-міністр Фінляндії також привітав очікуване підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке стане потужним стимулом для залучення фінських інвестицій в українську економіку.

Глава української держави підтвердив налаштованість на проведення системних реформ з метою побудови сучасної європейської України.

Петро Порошенко також привітав Олександра Стубба з призначенням на посаду прем'єр-міністра Фінляндії і запросив найближчим часом здійснити візит в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.