Путін погрожує Україні скасуванням вільної торгівлі у разі підписання асоціації

П'ятниця, 6 червня 2014, 20:33

Президент РФ Володимир Путін підтвердив, що Росія (і, відповідно, інші країни Митного союзу) введуть захисні торговельні заходи в разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Спілкуючись з журналістами в Довілі (Франція), він повідомив, що детально обговорював цю тему з прем'єром Великобританії, президентом Франції, канцлером ФРН і з "паном Порошенко теж".

"Ми говорили про це у зв'язку з тим, що намічається підписання відомої угоди між Україною і ЄС про асоціацію. Я попередив, що ми будемо змушені вжити заходів щодо захисту своєї економіки, якщо договір буде підписаний і набуде чинності", - цитує Путін Інтерфакс.

"Для України це буде важким випробуванням", - додав він.

Президент РФ вважає, що заходи, якими він загрожує, не є санкцією: "ми змушені будемо перейти не до якихось санкцій, хочу це підкреслити, а перейти на звичайні міжнародні практики використання режиму країни найбільшого сприяння в торгівлі".

Проте сьогодні між Україною і РФ діє угода про зону вільної торгівлі, яка даэ Митному союзу Росії право переходу на "режим найбільшого сприяння", але обмежує його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.