Європейцям знизили тарифи на роумінг у межах ЄС. Інфографіка

Вівторок, 1 липня 2014, 14:30

1 липня в Євросоюзі набули чинності нові тарифи на мобільний роумінг. Дзвінки, повідомлення та інтернет стали набагато дешевші, але поки що за них доведеться платити.

В Єврокомісії тішаться: нові тарифи припали саме на сезон відпусток, отже, люди частіше телефонуватимуть додому з відпочинку, передає Euronews.

Тож, поїхавши зі своєї країни, але не залишивши межі Євросоюзу, європейці тепер зможуть телефонувати за ціною 24 євроценти за хвилину вихідних дзвінків. Вхідні дзвінки коштують максимум 7 центів. Надіслати повідомлення можна за 8 центів, а за інтернет доведеться платити 45 центів за мегабайт.

Брюссель почав війну з платою за роумінг ще 2007 року. За шість років тарифи вдалося знизити на понад 80%. Наступного року їх знову зменшать, якщо не скасують зовсім. Саме цього прагне Єврокомісія.

В ЄК хочуть перетворити мобільний простір Євросоюзу на єдиний ринок. Вижити на ньому зможуть лише великі компанії, адже дрібні національні оператори не витримають конкуренції. Для абонентів є дві сторони медалі: з одного боку, вони більше не обмежуватимуть себе у дзвінках в межах Євросоюзу, адже платитимуть за них ті самі гроші, що й вдома. З іншого – ці єдині тарифи можуть відчутно зрости.

Детальніше - в інфографіці.

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.