Програма лібералізації візового режиму Україна-ЄС гальмується з технічних причин - голова МЗС Латвії

Четвер, 17 липня 2014, 17:10

Програма лібералізації візового режиму Україна-ЄС гальмується через технічні причини.

Про це сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську повідомив міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс, передає УНІАН.

"Аби ввести програму лібералізації віз, ЄС і Україна повинні виконати багато домашньої роботи. Це дуже багато питань, які стосуються контролю кордонів, формату паспортів, деяких змін до законодавства. За нашою інформацією є ще питання, які українська сторона повинна залагодити", - відзначив голова МЗС Латвії.

Міністр заявив, що має намір сприяти тому, аби до Ризького саміту уряди країн ЄС і "Східного партнерства" завершили програму візової лібералізації.

"Я сподіваюся і сприятиму тому, аби до Ризького саміту ми могли підписати програму лібералізації віз і з Україною, і з іншими східними партнерами, а потім буде процес ратифікації, щоб ми її запустили", - заявив Рінкевичс.

Як відомо, сьогодні в Дніпропетровську з офіційним візитом перебувають міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс і міністр закордонних справ Республіки Ісландія Гунар Браге Свейнсcон. Під час офіційного візиту міністри зустрілися із заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борисом Філатовим.

Також зарубіжні гості ознайомилися з роботою Координаційного центру допомоги переселенцям з Криму і східних регіонів України, відвідали єврейський культурний центр "Менора" і завод "Інтерпайп-Сталь".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.