Заборона на в'їзд до Латвії російським виконавцям пов'язана із ситуацією в Україні - прем'єр Страуюма

Вівторок, 22 липня 2014, 10:04

Прем'єр Латвії Лаймдота Страуюма вважає, що глава МЗС Едгар Рінкевичс діяв у відповідності з інтересами держави, заборонивши в'їзд до країни російським артистам Йосипу Кобзону, Олегу Газманову та Валерії, які мали брати участь у фестивалі "Нова хвиля" в Юрмалі.

"Я довіряю міністру закордонних справ, і міністр діяв у відповідності з інтересами держави", - наводить слова прем'єра агентство BNS у понеділок.

Страуюма зазначила, що рішення про розширення "чорного списку" ухвалено з урахуванням загибелі малазійського літака і загострення ситуації в Україні.

Як повідомлялося, Рінкевичс ухвалив рішення на невизначений час внести до списку осіб, яким заборонено в'їзд до Латвії, російських музикантів Олега Газманова, Йосипа Кобзона і Аллу Перфілову, більше відому під сценічним псевдонімом Валерія.

У МЗС Латвії стверджують, що ці особи своїми діями сприяли порушенню територіальної цілісності та суверенітету України.

У понеділок посла Латвії в Росії Астру Курму викликали до МЗС Росії.

"Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков висловив їй обурення і протест з приводу рішення латвійської влади внести громадян Росії Йосипа Кобзона, Олега Газманова і Аллу Перфілова (Валерію) до списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Латвії, за" дії, що сприяли підриву територіальної цілісності та суверенітету України "", - зазначалося в повідомленні МЗС РФ.

"Послу було вказано, що цей недружній крок, зроблений у руслі антиросійської лінії офіційної Риги в контексті подій на Україні, не може не позначитися негативно на стані двосторонніх відносин. Усю відповідальність за це покладено на латвійську сторону. Ми залишаємо за собою право на адекватні відповідні заходи", - наголошується в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.