Нідерланди стануть активним учасником конференції фінансових донорів для України - прем'єр-міністр

Середа, 23 липня 2014, 09:07

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, повідомляє прес-служба глави держави.

Про це в середу повідомив Інтерфакс.

"Прем'єр-міністр Нідерландів висловив слова подяки українській стороні і особисто президенту за всі зусилля, які дозволили доставити тіла загиблих з рейсу МН17 в Харків для подальшого транспортування в Нідерланди", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, Порошенко подякував Рютте за сильну позицію Нідерландів під час сьогоднішнього засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яка відбулася у Брюсселі.

"Рютте зазначив, що має намір спільно з Австралією та іншими країнами, громадяни яких були серед жертв літака МН17, запропонувати направити до України громадянську поліцейську місію під егідою ООН для забезпечення безпеки місця та околиць падіння літака з метою здійснення незалежного міжнародного розслідування причин катастрофи", - відзначили в прес-службі.

У ході бесіди сторони домовилися про об'єднання зусиль для відновлення економіки регіонів, що постраждали від дій терористів.

"Зокрема, Марк Рютте запевнив у готовності Нідерландів стати активним учасником конференції донорів та інвесторів для України, проведення якої планується в Києві восени", - підкреслюється в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: