Польща відкладає проведення свого року в Росії і російського у себе

Четвер, 24 липня 2014, 08:59

Польща відклала проведення запланованої на початок наступного року низки культурних заходів, що мали відкрити "Рік Польщі в Росії" і, навпаки, "Рік Росії в Польщі", підготовка до яких відбувалася швидкими темпами.

Про це повідомив у четвер УНІАН.

Як сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, ці плани відкладені, "і надовго", у зв’язку з санкціями Європейського Союзу через порушення територіальної цілісності України.

Речниця уряду Польщі Малґожата Кідава-Блонська підтвердила виданню, що це є рішенням Ради міністрів країни. За її словами, "зустрічі артистів і громадськості мають єднати, а не роз’єднувати", а за нинішнього напруженого стану умов для діалогу немає.

Як відомо, Євросоюз готується в четвер розглянути можливість нових санкцій проти Росії через її невпинні, попри всі попередження, дії на підтримку збройного проросійського сепаратизму на невеликій частині території сходу України.

Польща є в ЄС одним із найгостріших критиків дій Росії останнім часом, починаючи від незаконної окупації й анексії Росією українського Криму й до останнього часу, коли проросійські збройні сепаратисти за активної підтримки Москви ведуть проти України бої на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.