Третя фаза санкцій проти Росії буде розбита на декілька етапів - МЗС Польші

Понеділок, 28 липня 2014, 09:54

Третя фаза санкцій проти Росії буде розбита на декілька етапів. Ключові складові першого етапу вже визначені, і він, очевидно, буде введений в дію дуже скоро.

Про це заявила в інтерв’ю Європейській правді заступник міністра закордонних справ Польщі Хенріка Мощицька-Дендиш.

Представниця керівництва польської дипломатії запевнила, що "вірить" у реальність введення таких обмежень, і зазначила, що досягти консенсусу в ЄС вдалося після катастрофи лайнера MH17, збитого проросійськими терористами.

"Обговорення третьої фази (секторальних санкцій щодо РФ) вже почалося і проходить цілком серйозно. Зараз предметом обговорення стали конкретні інструменти запровадження таких обмежень", - запевнила дипломат.

За її словам, у якості початкового рішення ЄС буде ведений у дію "перший етап третьої фази санкцій". "Він охопить такі сектори, як оборонна промисловість, товари подвійного призначення, а також високі технології, особливо - спрямовані на використання в енергетичному секторі", - стверджує пані Мощицька-Дендиш.

Як повідомляла ЄвроПравда, проект рішення щодо санкцій може бути затверджений вже у вівторок 29 липня, однак для його остаточного ухвалення потрібно буде провести позачерговий саміт ЄС.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Європейської правди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.