ПАРИЖ, БЕРЛІН, ЛОНДОН, РИМ ТА ВАШИНГТОН ДОМОВИЛИСЯ ЩОДО НОВИХ САНКЦІЙ

Понеділок, 28 липня 2014, 19:44

В понеділок, 28 липня, відбулися п’ятисторонні переговори президентів США, Франції, а також глав урядів Німеччини, Великої Британії та Італії. Темою їхньої розмови стало посилення тиску на Росію.

Лідери США та провідних держав Євросоюзу досягли згоди щодо необхідності впровадження нових санкцій, повідомляється у комюніке Єлисейського палацу, що розповсюджене за підсумками переговорів.

Як відомо, досі введенню нового етапу санкцій заважала відсутність консенсусу провідних політичних лідерів.

"Можна з жалем констатувати що, попри неодноразові заклики на адресу президента РФ Володимира Путіна, Росія не намагається вплинути на сепаратистів з метою примусити їх до переговорів. Також Росія не здійснює реальних кроків для встановлення контролю над кордоном з Україною", - йдеться у заяві лідерів п’яти країн.

"П’ять лідерів держав та урядів підтвердили, що за цих умов вони мають намір вдатися до нових обмежень (санкцій) щодо Росії", - підкреслює прес-служба Єлисейського палацу.

Як відомо, робочий проект рішення про перший етап секторальних санкцій має бути затверджений у вівторок, 29 липня. Ці обмеження вперше стосуватимуться не окремих осіб чи підприємств, а цілих галузей економіки РФ.

Джерела повідомляють, що ефект від секторальних санкцій може досягти 100 млрд євро за два роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.