Енергозалежність ЄС зростатиме - попередив Баррозу

Четвер, 3 липня 2014, 08:54

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу попередив, що енергетична залежність ЄС, за оцінками, збільшиться до 27% до 2030 року, а імпорт – до 53% від енергії, яку споживає спільнота з 28 країн, передає "Українська енергетика".

Виступаючи в Європейському парламенті у Страсбурзі, він зазначив, що рішення полягає в диверсифікації "наших поставок енергії, які включають відновлювані, покращенні ефективності енергетичного споживання та поліпшенні енергетичної інфраструктури, створенні справжнього єдиного енергоринку до кінця цього року".

"Наші міжнародні партнери досягають прогресу в цій сфері. Ми також маємо це зробити. Неможливо мати сталу економіку з більшою кількістю робочих місць, якщо не матимемо сталого довкілля, залишимося вразливими до зовнішніх шоків, таких як поточна криза в Україні, і продовжимо страждати через енергетичну небезпеку", - сказав голова виконавчого органу ЄС. Він зазначив, що порядок денний наступного саміту лідерів Євросоюзу в жовтні буде присвячений Стратегії енергетичної безпеки ЄС.

Що ж до України, то Брюссель прийматиме 8 липня зустріч високого рівня, для того щоб скоординувати міжнародну допомогу нашій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.