Турецькі жінки насміялися над заявами віце-прем’єра про аморальність жіночих усмішок

Четвер, 31 липня 2014, 09:16

Промова турецького віце-прем’єра Бюлента Арінджа, у котрій він закликав жінок не сміятися у громадських місцях, щоб "зберегти моральність" була висміяна туркенями у соціальних мережах, куди вони почали активно завантажувати фотографії своїх усмішок, глузуючи тим самим з подібних заяв.

Про це в середу повідомив Independent.

У середу у своїй новій промові Бюлент Аріндж не розкаявся, а навпаки, звернув увагу на жінок, котрі проводять відпустки без своїх чоловіків і "привертають увагу чужих".

Ця історія почалась ще у понеділок, коли віце-прем'єр зробив наголос на розвитку "моральної корупції" у Туреччині та насварився на жінок за сміх у громадських місцях.

"Жінки знають, що таке харам (пристойно – Ред.) і непристойно. Вони не повинні сміятися в громадських місцях. Вони не повинні привертати увагу, а навпаки захищати свою честь", - заявив він у своїй промові про моральність.

Тисячі туркень вже втигли відповісти на такі заяви політика: вони завантажили в світову мережу свої фотографії, на котрих вони сміються та глузують з подібних заяв, використовуючи хештеги hashtags #kahkaha (сміюся) та #direnkahkaha (висміюю).

 
 

У онлайн флеш-мобі також взяв участь турецький FEMEN

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.