Євросоюз виділив 7,5 млн євро на реконструкцію п'яти прикордонних пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні – посол

Понеділок, 7 липня 2014, 14:38


Євросоюз виділив 7,5 млн євро на реконструкцію п'яти прикордонних пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні.

Про це у Харкові повідомив надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр, відповідаючи на запитання про плани розширення і модернізації пропускних пунктів на кордоні, передає УНІАН.

"Євросоюз виділив у рамках програми 7,5 млн євро на модернізацію п'яти КПП на угорсько-українському кордоні і на повну модернізацію та розширення КПП "Берегшурань – Лужанка". Ми на своєму боці кордону це робимо. За моєю інформацією, на українському боці поки що не працюють", - сказав Баєр.

За його словами, Угорщина наполягає на тому, щоб пункт пропуску "Берегшурань – Лужанка" був відкритий якнайшвидше і для всіх видів транспорту.

Посол додав, що "ці гроші вже на рахунках чопської митниці, яка відповідає за весь проект".

У липні 2013 року Міністерство доходів і зборів України ініціювало будівництво десяти нових і реконструкцію п’яти існуючих пунктів пропуску для міжнародного і міждержавного автомобільного сполучення з метою спрощення процедури пропуску підакцизних товарів за допомогою збільшення кількості пропускних пунктів, через які дозволене товарне ввезення і вивезення.

Заплановано будівництво пунктів пропуску "Вольськ", "Д’якове", "Дзвінкове", "Косине", "Краковець", "Кельменці", "Д’яківці", "Красноїльськ", "Порубне", "Рава-Руська". Реконструкція запланована на пунктах пропуску "Лужанка", "Ужгород", "Вилок", "Довжанський", "Устилуг".

Міндоходів оцінило проект будівництва десяти нових пунктів пропуску для автомобільного сполучення в 30 млн грн, які будуть частково залучені з позабюджетних джерел.

Було підписано два контракти в рамках реалізації програми європейського сусідства і партнерства загальною вартістю 7,7 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.