Гройсман закликає розробити "план Маршалла" для України

Вівторок, 8 липня 2014, 12:03

Віце-прем'єр Володимир Гройсман закликав донорів до спільної розробки плану, який, за його словами, має стати своєрідним "планом Маршалла" для України, а також запропонував направити до України місію для оцінки потреб у допомозі і взяти участь в організації конференції донорів.

Про це заявив Гройсман 8 липня в Брюсселі, на зустрічі високого рівня з координації зусиль донорської допомоги Україні. 

"Для подолання загроз, які постали перед Україною, та повернення української економіки на шлях сталого розвитку уряд розпочав підготовку плану відновлення та зростання на період 2014-2016 років. Свого часу подібний план відновлення, відомий як план Маршалла, допоміг відродитись Європі. Сьогодні щось подібне конче необхідно для України. І ми закликаємо вас долучитися до його формування. Ми плануємо представити цей план на міжнародній конференції донорів, яку маємо спільно з вами провести восени", - сказав він.

Серед найважливіших програм у рамках цього плану віце-прем'єр, зокрема, назвав зміцнення східних кордонів України, а також реабілітаційну програму для Донецької і Луганської областей, яка передбачає створення робочих місць.

"Ці проекти ми плануємо реалізовувати прозоро і відкрито. Кожна гривня має бути на 100% ефективно використана", - підкреслив Володимир Гройсман.

Віце-прем'єр наголосив, що в даний час головним донором України є її народ, який збирає гроші на підтримку армії і на гуманітарні програми. Він також підкреслив важливість планомірної роботи щодо поліпшення економічної ситуації в країні, в тому числі спільно з міжнародними донорами.

"Уряд почав підготовку плану відновлення і зростання на 2014-2016 роки", - сказав Гройсман, зазначивши, що цей план буде представлений на конференції донорів для України, яку планується організувати восени.

Він також відзначив важливість донорської допомоги для диверсифікації поставок енергоресурсів та підвищення енергоефективності. При цьому окремим завданням для уряду чиновник назвав подолання корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.