В Європарламенті визначили відповідального за співпрацю з Україною

Вівторок, 8 липня 2014, 13:29
 

Комітет парламентської співпраці Європарламенту між Україною та ЄС очолить хорватський дипломат, новопризначений заступник глави комітету закордонних справ ЄП Андрей Пленкович.

Про це у вівторок, 8 липня, ЄвроПравді повідомило джерело в структурах ЄС.

Офіційно про призначення буде оголошено протягом поточного пленарного тижня Європарламенту.

Пленкович був призначений за квотою Європейської народної партії (ЄНП), найбільшого загальноєвропейського партійного об’єднання в Європарламенті. Варто зазначити, що саме ця квота стала вирішальним фактором у призначенні, оскільки дипломат ніколи не працював з українською тематикою та не орієнтується у цій сфері.

При цьому статус Пленковича буде вищим, ніж у його попередників на посаді глави комітету парламентської співпраці між Україною та ЄС, оскільки він вже  призначений заступником глави комітету закордонних справ Європарламенту Елмара Брока.

Раніше комітет парламентської співпраці між Україною та ЄС очолював польський депутат Павел Ковель.

Після того як Угода про асоціацію набере чинності, даний комітет буде перейменований у парламентський комітет асоціації і матиме прямий вплив на імплементацію угоди. 

Андрей Пленкович – відомий хорватський дипломат, котрий з 1993 року обіймав різноманітні посади в МЗС своєї країни. З 2002 року був заступником глави офіційного представництва Хорватії в ЄС. Також обіймав посади посла у Франції та держсекретаря з європейської інтеграції.

У 2011 році став членом Хорватського демократичного союзу, консервативної партії, котра наразі входить до складу ЄНП. Після приєднання Хорватії до ЄС у 2013 році був обраний до Європейського парламенту. Здебільшого Пленкович відомий своєю активною участю у процесі європейської інтеграції Хорватії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.