Росія продовжить дії з дестабілізації на сході України - генсек НАТО

Середа, 9 липня 2014, 11:24

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що Росія грає у "подвійну гру" в Україні: показує себе миролюбною країною, але в той самий час підтримує військовою технікою сепаратистів.

"Немає сумнівів, що Росія втягнута в дестабілізацію Східної України і продовжить свою діяльність", - сказав генсек НАТО в інтерв'ю The New York Times.

При цьому генсек НАТО зазначив, що члени незаконнних військових формувань на сході України забезпечуються зброєю з Росії, в тому числі системами для знищення літаків і вертольотів.

"Хто ще міг би надати сепаратистам це озброєння? Хто ще?" - зазначив він.

Расмуссен переконаний, що Захід не повинен дозволити собі бути обдуреним помірними заявами президента Росії Володимира Путіна, який намагається уникнути нового етапу санкцій.

"Не треба робити помилок - це чиста тактика. Він залишає відкритою можливість інтервенції у разі необхідності", - сказав Расмуссен.

Як писала ЄвроПравда, під час зустрічі з президентом США Бараком Обамою генсек НАТО наголосив, що на саміті НАТО, який відбудеться в Уельсі у вересні, всі 28 країн-членів НАТО обговорюватимуть стратегію ще більшого зміцнення військового потенціалу Альянсу для забезпечення миру в світі та протистояння різним військовим агресіям, зокрема російській.

"На саміті в Уельсі у вересні ми погодимо наші майбутні кроки. НАТО готовий протистояти будь-яким викликам. Проте готовність вимагає ресурсів, тому на саміті ми також обговорюватимемо можливі нові інвестиції", - заявив Расмуссен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.