Країни-донори можуть надати України 11 млрд євро

Середа, 9 липня 2014, 16:32

Про це повідомив заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий.

"Ми маємо солідарну підтримку європейських партнерів стосовно надання прямої фінансової допомоги. Сьогодні ми говоримо про 1,6 млрд євро, за якими вже надходять в Україну транші", - наголосив Чалий.

Такі висновки високопосадовець зробив за підсумками свого візиту в Брюссель 8 липня, де разом з віце-прем’єром Володимиром Гройсманом взяв участь у першій зустрічі представників країн-донорів з питань допомоги Україні, повідомляє прес-служба президента.

За словами Чалого, сьогодні з боку європейської спільноти та країн-донорів є підтримка усіх заходів президента Петра Порошенка щодо стабілізації ситуації на Донбасі. Він зауважив, що обговорюється можливість фінансування проектів з боку країн-донорів загальним обсягом 11 млрд євро.

В ході зустрічей всі донори погодилися з тим, що потрібно залучати також комерційний сектор, але з наданням йому відповідних гарантій. З огляду на це обговорювалась ідея створення фонду страхування цих інвестицій.

"Дорожня карта, як нам рухатися найближчим часом, сформована. Ми постійно працюємо з нашими партнерами. Сьогодні є підтримка всього, що здійснюють Україна і президент для реалізації мирного плану", - наголосив Валерій Чалий

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.