В Брюсселі погодили розширення другої фази санкцій?

Оновлено 23:58
Середа, 9 липня 2014, 21:01

У середу, 9 липня, представники країн-членів ЄС в Брюсселі мали погодити розширений список осіб, які підпадають під дію другого етапу санкцій – замороження активів та заборону в’їзду в ЄС.

Однак дійти згоди не вдалося, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на неназваного високопоставленого дипломата.

"Рада (Євросоюзу)  продовжить роботу над цим", – заявив  співрозмовник, зазначивши, що за підсумками зустрічі 9 липня не було ухвалено жодного рішення з цього приводу.

Незмога країн-членів ЄС дійти згоди щодо списку в рамках "другого етапу" санкцій збільшує сумніви щодо того, чи готовий ЄС перейти до "третього етапу", як того вимагає Україна.

Раніше повідомлялося, що ЄС в середу має розширити список осіб, що підпадають під дію санкцій. Принципове рішення про це було ухвалене 7 липня. "Думаю, будуть в основному фізичні особи, а не компанії", - заявляв тоді європейський дипломат.

Джерела ЄвроПравди в дипкорпусі стверджують, що чернетка списку 9 липня значною мірою складалася з громадян України, які співпрацюють з терористами та з Росією.

Між тим за деякий час з'явилася протилежна інформація - джерело Reuters повідомило, що ввечері рішення про санкції все ж було ухвалене. Додаткові обмеження, за даними джерела, введені щодо 11 осіб, майже всі вони мають українське громадянство і причетні до діяльності незаконних збройних формувань на Донбасі.

"Можливо, в списку є також один чи два громадянина Росії", - зазначає джерело Reuters.

На даний момент немає офіційного підтвердження жодної з наведених версій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: