Україна заповнила обсяг тарифної квоти на постачання кукурудзи в ЄС

П'ятниця, 1 серпня 2014, 09:56

Обсяг тарифної квоти з кукурудзи Україна вже закрила.

Про це повідомив Інтерфакс.

Згідно з повідомленням, видача імпортних ліцензій на продукцію з кодом 09.4308 після 25 липня припиняється у зв'язку із заповненням обсягів квоти по цій групі товарів.

У період з 18 по 25 липня ЄС ввів коефіцієнт розподілу імпортних ліцензій по зазначеній групі в розмірі 80,1%.

Відповідно до класифікації товарних груп, під кодом 09.4308 знаходяться кукурудза, кукурудзяна мука, крупа, гранули. Обсяг тарифної квоти для цієї продукції становить 400 тис. тонн.

Як повідомлялося, 22 квітня 2014 року набуло чинності рішення Європейського Союзу про одностороннє зниження мита на українські товари на ринок ЄС. Ці заходи не спрямовані на те, щоб замінити зону вільної торгівлі, вони діятимуть лише обмежений період - до 1 листопада 2014 року.

Така одностороння міра встановлює пільговий доступ на ринок ЄС українських експортерів у повній відповідності з графіком поступок, досягнутих у ході переговорів про зону вільної торгівлі. У свою чергу, Україна не повинна надавати додатковий доступ для експорту з ЄС.

Щодо сільськогосподарських товарів ЄС надає негайні і необмежені преференції на 82,2% українського експорту. Для інших продуктів (крупи, свинина, яловичина, м'ясо птиці тощо) часткова лібералізація досягається шляхом надання безмитних тарифних квот.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, по пшениці становлять 950 тис. тонн, ячменю - 250 тис. тонн, вівсу - 4 тис. тонн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.