Депутат Бундестагу закликав Путіна "злізти з пальми на землю"

П'ятниця, 1 серпня 2014, 14:29

Член комітету з міжнародних справ Бундестагу та депутат партії Ангели Меркель ХДС Карл-Георг Веллман в ефірі німецького телебачення ARD порадив президенту Росії Володимиру Путіну "злізти з пальми на землю".

"Путін повинен злізти з пальми на землю. Ми хочемо йому в цьому допомогти", - сказав Карл-Георг Веллман і додав, що до сьогодні активно, але безуспішно, це намагалися зробити глава німецького уряду Ангела Меркель і міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає УНІАН.

Карл-Георг Веллман сказав, що для російського президента є складним визнавати свої помилки: "Російська пропаганда розкрутилася - говорять про фашистську хунту в Києві".

Депутат також наголосив, що Росія за будь-яких обставин залишиться найбільшим сусідом Євросоюзу, і сказав, що Європа без росіян була б "неповною", нагадавши про "енергетичний і людський потенціал" країни. Але при цьому він зазначив, що для діалогу необхідні "розумні партнери".

Веллман сказав, що Володимир Путін міг би гідно вийти із ситуації, якби почав дбати про інтереси держави через створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, при тому, що ЄС готовий до таких розмов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.