Білорусь не заборонятиме продукти з ЄС, але обмежить їх транзит

Понеділок, 11 серпня 2014, 17:28

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ повинен виконати зобов'язання щодо захисту ринку союзної держави, що стосуються транзиту через свою територію товарів до Росії.

Про це повідомляється на сайті білоруського президента.

"Ми повинні виконати свої зобов'язання щодо захисту союзного ринку (у нас єдина митниця в митному просторі) в частині транзиту вантажів із Заходу через Білорусь на російську територію. Якщо Росія закрила свій ринок для певних товарів, то ми ці товари транзитом через Білорусь до Росії пропускати не повинні", - заявив Олександр Лукашенко.

Він уточнив, що дав відповідні розпорядження митним органам.

При цьому Білорусь не має наміру слідом за РФ відмовлятися від європейських продуктів харчування.

"Що стосується нашого внутрішнього ринку, то ми окремо обговорили це питання. Це наша внутрішня справа. Потрібні нам польські яблука - ми купуємо, але не для Росії, а для внутрішнього ринку. Потрібні якісь німецькі делікатеси - також купуємо для внутрішнього споживання. Треба нам щось переробляти - ми купуємо і переробляємо", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, після заборони на ввезення продуктів харчування з ЄС виникли побоювання, що європейські товари потраплятимуть на територію РФ під виглядом продукції з Білорусі. Повністю виключити такий ризик можливо лише у випадку аналогічної заборони з боку Мінська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.