Асоціацію ратифікують у вересні 300 голосами - АП

Вівторок, 12 серпня 2014, 09:05

Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде ратифіковано не пізніше вересня, що дозволить уникнути проблем в торгівлі з ЄС.

Про це заявив у вечірньому ефірі телеканалу ICTV, в програмі "Свободв слова", заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий.

Чалий стверджує, що додаткове відтермінування ратифікації є неприпустимим, по це досягнуто домовленість з керівництвом ЄС

"Президент України чітко обговорив з президентом Європейської комісії графіки. Сьогодні є розуміння - ратифікацію угоди не можна переносити, її треба зробити максимум у вересні", - підкреслив Чалий.

За його словами, ратифікація в вересні "дозволить зберегти існуючий режим торгівлі (безмитну торгівлю)"

Раніше Європейська правда з посиланням на посадовців ЄС неодноразово повідомляла, що Україна ризикує втратити торгівельні преференції, що надані Євросоюзом, через затягування процедури ратифікації УА.

Як відомо, 27 червня ЄС підписав угоди з трьома країнами Східного партнерства - Україною, Молдовою та Грузією. Молдова ратифікувала документ протягом тижня, Грузія - за три тижні. Українська влада між тим не намагалася провести швидку ратифікацію - документ досі не було спрямовано в парламент.

Чалий переконаний, що в вересні в Верховній раді буде достатньо голосів для ратифікації угоди і очікує на її підтримку більш ніж 300 депутатами.

Водночас, він визнав імовірність зриву ратифікації через політичні причини.

"Я не бачу великих ризиків, окрім одного - використання цього питання (ратифікації) у виборчій кампанії", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.