Австрія не продаватиме газ Україні та наполягає на добудові «Південного потоку»

Вівторок, 12 серпня 2014, 17:00

Глава австрійської газової компанії OMV Герхард Ройс, спілкуючись Із журналістами у вівторок 12 серпня, заявив, що компанія не продаватиме газ для реверсних поставок в Україну.

Про це Ройс сказав на прес-конференції у Відні, де компанія представила свої фінансові результати у другому кварталі, повідомляють європейські ЗМІ.

Австрійські газовики переживають важкі часи, їхній прибуток EBIT у другому кварталі впав на 65% порівняно з минулорічним, за підсумками півріччя падіння склало близько третини, повідомляє industriemagazin.at.

Незважаючи на це, глава OMV виключає можливість одержання додаткового прибутку за рахунок продажу газу спотовим покупцям, в тому числі Україні, в рамках реверсних потоків газопроводами Євросоюзу, пише WSJ.

"Навіть якщо у нас у певний момент буде можливість експортувати газ із більшою прибутковістю, ми цього не робитимемо", - заявив Ройс, додавши, що вважає пріоритетом компанії постачання газу в рамках довгострокових контрактів.

Також Герхард Ройс зауважив, що його компанія має намір працювати над добудовою "Південного потоку" - газопроводу, запропонованого Росією для того, щоб припинити транзит українською територією.

Керівник OMV вважає цей трубопровід пріоритетним напрямком і впевнений у завершення його будівництва - це випливає з його заяв. "Південний потік" "відіграватиме важливу роль в майбутньому для гарантування безпеки постачання газу до Європи, особливо - до Австрію", заявив він.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше керівник OMV вже говорив, що секторальні санкції ЄС не повинні вплинути на будівництво "Південного потоку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.