ЄС знову домовляється про тристоронній діалог з Путіним

Четвер, 14 серпня 2014, 23:05

В четвер пізно ввечері президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу провів телефонні переговори с російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомляє прес-служба Европейської комісії на офіційному сайті ЄС.

Тематикою розмови керівників ЄК та РФ стала ситуація в Україні та "шляхи її деескалації".

Єдиним підсумком розмови президентів, про який повідомлено офіційно, стала домовленість про нову серію тристоронніх консультацій між ЄС, Росією та Україною.

Тематикою переговорів стануть "імплементація Угоди про асоціацію, питання поставок газу, а також зусилля щодо стабілізації політичної та безпекової ситуації".

У заяві ЄС не зазначено, чи йдеться про початок декількох паралельних переговорів, чи всі тематики буде обговорювати єдина переговорна група. У повідомлені також не зазначено, чи погоджено з Україною проведення тих тристоронніх консультацій, про які домовилися Баррозу та Путін.

Зазначається лише, що конкретні домовленості (щодо строків та формату можливих майбутніх переговорів) "буде узгоджено дипломатичними каналами".

Між тим, джерела наголошують, що йдеться про особисту тристоронню зустріч керівників України, Росії та ЄС. (детальньніше - за посиланням)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.