Угорщина закликає ЄС переглянути санкції проти Росії

П'ятниця, 15 серпня 2014, 14:14

Європейський союз завдав собі економічної шкоди через запровадження санкції щодо Росії, заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у п'ятницю, закликавши їх переглянути.

Про це пише Reuters.

Орбан висловив свою думку наступного дня після того, як його словацький колега Роберт Фіцо, піддав критиці санкції,  назвавши їх "безглуздими" та такими, що поставити під загрозу економічне зростання 28 членів блоку.

"Політика санкцій, яку застосував Захід, яка стала  необхідним наслідком дій росіян, завдає більше шкоди нам, ніж Росії, - заявив Орбан в радіо-інтерв'ю.  - У політиці це називається підстрелити себе в ногу".

Росія є найбільшим торговельним партнером Угорщини за межами Європейського Союзу, з показниками експорту на суму 2.55 млрд. євро в 2013 році.

"ЄС повинен не тільки повинен надати компенсації польським, словацьким, угорським чи грецьким виробникам, які постраждали від подібних дій, але й переглянути загалом політику санкцій", - відзначив Орбан.

"Я зроблю все, що в моїх силах, всі ми знаємо, напевно, яким є авторитет думки Угорщини, наші можливості відомі, але мені потрібні партнери, щоб змінити санкційну політику ЄС, яка, на мій погляд, була недостатньо продуманою", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні у Брюсселі проходить позачергове засідання Ради міністрів закордонних справ, яка розгляне українське питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.