Надати військову допомогу Україні неможливо - прем’єр Фінляндії

Понеділок, 18 серпня 2014, 10:45

Відповісти на прохання міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про військову допомогу неможливо.

Таку думку висловив в інтерв’ю прем’єр-міністр Фінляндії Александр Стубб, пише сайт Yle.

"Звичайно, це неможливо. Ні від НАТО, бо альянс надає військову допомогу лише своїм членам, і це добре відомо. Ні від ЄС, якому не вистачає потужностей, щоб забезпечити таку підтримку", - сказав Стубб.

За його словами, ключовим питанням є тверде забезпечення перемир'я. Чи готові проросійські сепаратисти у Східній Україні до припинення вогню - це "питання на тисячу євро", відзначив він.

Поки що переговори з цього питання не принесли плодів, додав Стубб.

Александр Стубб заявив, що Росія і Євросоюз переживають затяжний період крихких відносин. Війна 2008 року в Грузії і криза в Україні продемонстрували, що Росія також готова використовувати силу, щоб підкріпити свою політику, відзначив він.

Прем'єр додав, що цю ситуацію необхідно змінювати.

"Це в наших інтересах, щоб стіни між Росією і Заходом були якомога нижчими. Це те, до чого потрібно прагнути, проте, на жаль, ми ще далеко від досягнення цієї мети ", - резюмував він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю німецькій радіостанції Deutschlandfunk відзначив, що Євросоюз та НАТО мають знайти сили, щоб надати військову допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.