Клімкін розкрив позицію України на переговорах у Берліні

Понеділок, 18 серпня 2014, 17:26

Міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, які пропозиції України не знайшли підтримки його російського колеги Сергія Лаврова від час переговорів, що відбувалися у Берліні в ніч на понеділок.

Коментар глави МЗС з цього приводу поширив сайт інформагенції "Інтерфакс-Україна".

"Для того щоб це було саме припинення вогню, а не гра навколо цього питання, нам потрібні три речі: щоб кордон був повністю безпечний; щоб ОБСЄ скрізь, зокрема й уздовж кордону, спостерігала за припиненням вогню; і щоб усі заручники були звільнені і ніхто навіть не намагався брати нових заручників", - переповів міністр переговірну позицію України.

"Кожен має зробити все від нього залежне, щоб перекрити кордон, щоб зупинити обстріл нашої території, щоб через кордон із Росією до нас не потрапляли озброєні люди, зброя і важке озброєння... це можливо лише якщо Росія зробить рішучі та дієві кроки назустріч деескалації", - пояснив він загальну лінію обговорення.

За словами Клімкіна, глава МЗС Росії відмовився гарантувати виконання цих вимог російської стороною.

"Я дуже сподівався почути чіткі зобов'язання російської сторони, а почув переважно слова", - констатував міністр.

Як повідомляла "Європейська правда", в неділю ввечері та в понеділок вночі у Берліні відбулися чотиристоронні переговори Україна-Росія-Німеччина-Франція на рівні міністрів закордонних справ.

Розмова тривала п’ять годин, а після її завершення сторони констатували, що домовитися не вдалося. Міністри полишили місце зустрічі, не зробивши жодної спільної заяви.

Джерела в українській делегацій також відзначали, що від російських колег лунали некоректні жарти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.