ЄС підтримав Київ, згодившись на переговори в Мінську – Єлісєєв

Вівторок, 19 серпня 2014, 20:15

Глава представництва України при ЄС Костянтин Єлісєєв вважає, що проведення зустрічі Україна-Митний союз на найвищому рівні за участі представників Єврокомісії є знаком підтримки України з боку Брюсселю.

Про це дипломат заявив у вівторок ввечері в письмовому коментарі, який є в розпорядженні Європейської правди.

"У Мінську Україна та ЄС докладатимуть зусиль, щоб довести партнерам з Митного союзу, що європейський вибір України не несе економічних загроз для них", - пояснив Єлісєєв мету зустрічі.

"Це рішення свідчить, що Європейський Союз залишається надійним союзником України та відчуває свою відповідальність за захист суверенного європейського вибору нашої держави, - вважає Єлісєєв. - Сподіваюся, що цей захід зможе закласти основу для кращого розуміння усіма сторонами взаємовигідних можливостей для прагматичного співробітництва та нарощування торгівлі в умовах асоціації".

Як повідомляла Європейська правда, думки експертної спільноти з цього приводу розходяться. Зокрема, головний експерт робочої групи з європейської інтеграції Реанімаційного пакету реформ Вадим Трюхан в авторській статті для ЄвроПравди розкритикував це рішення.

Нагадаэмо, рішення про проведення в Мінську зустрічі президентів України, РФ, Білорусі і Казахстана було оголошене у вівторок, за підсумками розмови Порошенка з президентом ЄК Жозе Мануелем Баррозу.

Глава ЄК погодився направити до Мінську делегацію, до складу якої увійдуть Високий представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Кетрін Ештон, Віце-президент Єврокомісії - комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер і комісар з питань торгівлі Карл Де Гухт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.