Україна просить Швейцарію передати їй заморожені кошти оточення Януковича

Середа, 20 серпня 2014, 09:50

За інформацією прес-секретаря федерального управління юстиції Швейцарії Фолко Галлі, відомством було отримано "три українських запити про взаємодопомогу".

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Я можу підтвердити, що федеральне управління юстиції отримало протягом літа три українських запити про взаємодопомогу в тому, що стосується оточення Віктора Януковича, але не самого колишнього президента", - сказав Галлі, відповідаючи на питання.

"Зараз федеральне управління юстиції вивчає ці запити на предмет відповідності формальним вимогам", - додав Галлі, відмовившись повідомити подробиці цього процесу.

У лютому Федеральна рада (уряд) Швейцарії ухвалила рішення заморозити рахунки двох десятків громадян України в банках Конфедерації, в тому числі Віктора Януковича і його сина Олександра, Сергія Арбузова, Миколи Азарова і деяких інших членів колишнього уряду.

За даними Федеральної прокуратури Швейцарії, розмір заморожених коштів становить близько 170 млн франків ($193,7 млн).

ЄвроПравда повідомляла, що Генеральна прокуратура України уклала угоду з Базельським інститутом управління про співпрацю з метою повернення коштів, викрадених і вивезених екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.