Німецька економіка скорочується через протистояння з Росією - Мінфін

П'ятниця, 22 серпня 2014, 10:27

Несподіване скорочення німецької економіки другому кварталі скорочення, ймовірно, пов’язане з російськими санкціями та кризою в Україні.

Про це повідомило в п'ятницю у своєму звіті Міністерство фінансів Німеччини, пише Reuters.

Найбільша економіка Європи скоротилася на 0,2% в період з квітня по червень після зростання на 0,7% у першому кварталі.

"Це, швидше за все, було пов'язано з дією санкцій і негативним впливом української кризи", - повідомляється у звіті.

Після того, як Москва анексувала Крим у березні, західні країни застосували цільові санкції проти найближчих союзників Путіна і російських бізнесменів, а в кінці липня розширили на енергетичну, банківську та оборонну галузі. Росія відреагувала обмеженням імпорту західного продовольства.

Мінфін наголошує, що невизначеність, спровокована українською кризою, швидше за все, сприяла скороченню виробничої діяльності у другому кварталі.

"Якщо в Україні криза не посилюватиметься в подальшому і більш серйозні санкції не будуть введені, слід очікувати, що нинішній економічний спад носить тимчасовий характер", - сказали в міністерстві, зазначивши, що в цьому випадку інвестиції, швидше за все, відновляться протягом решти року.

У звіті йдеться про то, що "інші геополітичної напруженості" і "слабкий економічний розвиток у зоні євро" також зробили внесок у скорочення, але загальна економічна тенденція залишається позитивною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.