Меркель в Києві говоритиме про перемир’я та про нову фінансову допомогу

П'ятниця, 22 серпня 2014, 19:58

Під час візиту до України, який відбудеться в суботу 23 серпня, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель проведе зустрічі з президентом Порошенком, прем’єром Яценюком, а також представниками різних регіонів України.

Про це повідомляє офіційний сайт канцлера з посиланням на її речника Штеффена Зіберта.

"Поїздка стане продовженням багатьох-багатьох попередніх раундів спілкування канцлера, главі МЗС та інших урядовців з українською владою", - повідомив Зіберт.

Головною темою зустрічі з Петром Порошенком буде обговорення можливості двостороннього припинення вогню. В офісі канцлера ФРН вважають, що це "є передумовою для мирного процесу". "Саме тому ми хочемо, щоби було досягнуто такого перемир’я", - підкреслив речник Меркель.

Також на зустрічах Меркель з представниками української влади будуть обговорюватися "конкретні форми фінансової підтримки" України з боку Німеччини.

"Буде обговорюватися, як Німеччина може бути залучена понад існуючий рівень (надання допомоги Україні)", - заявив Звберт, нагадавши, що наразі Берлін вже надає допомогу Києву з використанням механізмів ЄС та МВФ.

Окрім переговорів з главою держави та керівником уряду України, Ангела Меркель запланувала провести зустріч з мерами Київа, Донецька та Львова, а також з представниками кримських татар. "Наше бажання – почути думки різних регіонів України", - пояснив мету даних переговорів Штеффен Зіберт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.