Після вбивства консула Литви ЛНР мають бути визнані терористами - МЗС

Субота, 23 серпня 2014, 12:23

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає Євросоюз показати послідовність і визнати терористичною організацією тих, хто вбив почесного консула Литви.

Про це заявив у своєму twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Він послався на нещодавню заяву очільниці європейської дипломатії Кетрін Ештон, яка заявила, що Брюссель вважає терактом вбивство консула Миколи Зеленця.

"ЄС визнав вбивство М.Зеленця терактом. Хочу, щоб наші партнери зробили наступний логічний крок: визнали, що теракт вчиняють члени терористичної організації", - прокоментував Клімкін позицію ЄС.

Як відомо, напередодні міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичюс заявив, що почесного консула Литви у Луганську Миколу Зеленця викрали і вбили бойовики на сході України.

Цю інформацію потім підтвердив МЗС України.

Євросоюз заявив про своє потрясіння викраденням і жорстоким вбивством почесного консула Литви. "Ми рішуче засуджуємо цей теракт і передаємо наші щирі співчуття його родині та близьким", - йдеться в заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС), поширеній у ніч на суботу в Брюсселі.

Україна, а також Литва раніше неодноразово закликали світову спільноту визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.