США шоковані вбивством почесного консула Литви у Луганську

Неділя, 24 серпня 2014, 12:44

Сполучені Штати Америки шоковані вбивством проросійськими бойовиками почесного консула Литви у Луганську Миколи Зеленця та підтверджують, що готові діяти для припинення насильства на Донбасі.

Про це йдеться у заяві офіційного представника Державного департаменту США Марі Харф, яку поширив УНІАН.

"Ми були шоковані повідомленнями, що почесний консул Литви Микола Зеленець був викрадений та вбитий сепаратистськими групами у Луганську. Ми висловлюємо наші найщиріші співчуття його сім'ї та друзям", - зазначила Харф.

Вона назвала загиблого консула ще однією жертвою "штучного" конфлікту, наголосивши, що США зроблять все можливе, аби якнайшвидше припинити насилля.

"Ми ще з'ясовуємо обставити цієї трагедії, але одна річ є очевидною: занадто довго відважні люди в Україні ризикують бути викраденими, підданими тортурам і навіть вбитими через їхнє прагнення до прозорості в умовах цинічних намагань за допомогою зброї диктувати майбутнє України", - відзначила Харф.

Як повідомляла Європейська правда, про вбивство Зеленця стало відомо 22 серпня, але за всіма ознаками, його було викрадено значно раніше.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон назвала "звіряче вбивство" Зеленця "терактом" та закликала покарати винних у скоєнні цього злочину.

МЗС України також засудив вбивство почесного консула та закликав ЄС визнати самопроголошені та підтримувані Росією "Донецьку" та "Луганську" "народні республіки" терористичними організаціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.