АП: Йде війна, але військової допомоги від НАТО не чекаємо

Четвер, 28 серпня 2014, 09:08

Розраховувати на пряму участь країн Заходу в конфлікті з РФ не слід.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий в інтерв’ю ТСН, говорячи про майбутній діалог із НАТО та можливість військової підтримки Альянсу.

"Підтримки бойовою силою не буде. Достатньо іншого роду підтримки, яка дійсно підсилить наші можливості. Ми на неї розраховуємо", - зазначив Чалий.

За його словами, одночасно зі збройним протистоянням має тривати дипломатичний процес задля встановлення миру поміж Україною та Росією.

"Продовжується війна", - констатував він.

На думку Чалого, для її зупинки "потрібно потужне реагування". "За один день те, що зробили, – ту війну гібридну, неоголошену, – її не зупиниш", - вважає чиновник.

"Це болить. Хочеться зразу зупинити, розбомбити, вигнати всіх, але дипломатія допомагає нам зберегти зараз життя", - сказав представник АП.

"Зараз всі претензії йдуть до сьогоднішньої влади. А з чим воювати було? Якщо армія останнім часом – вона будується. Люди, народ будує армію просто-напросто", - пояснив він.

Як відомо, напередодні російські війська вторглися на Україну на півдні Донецької області, під їх контролем - Новоазовськ.

Ближчим часом українське питання розглянуть на саміті ЄС та на саміті НАТО в Уельсі. Між тим, як повідомляла Європейська правда, на фінальному етапі підготовки до саміту НАТО лишаються деякі країни-члени альянсу, які блокують важливі рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.