До списку санкцій Швейцарії увійшли найбільші російські банки

Четвер, 28 серпня 2014, 10:05

Влада Швейцарії включила в розширений санкційний список ті ж п'ять банків, які раніше зазнали санкцій з боку Євросоюзу.

Про це повідомляють РІА "Новости".

Згідно з повідомленням, до нового списку увійшли Ощадбанк, ВТБ, Газпромбанк, Внєшекономбанк і Россельхозбанк. Цій п'ятірці фінансових установ буде обмежений доступ до ринків капіталу Швейцарії, зокрема, буде накладена заборона на купівлю довгострокових цінних паперів. Раніше аналогічні заходи стосовно цих російських фінансових інститутів були прийняті керівництвом ЄС.

Крім цього, в санкційний список потрапили російський оборонний концерн "Алмаз-Антей", низькобюджетна авіакомпанія "Добролет" і Російський національний комерційний банк. Як зазначалося в заяві Федеральної ради, швейцарським компаніям і громадянам буде заборонено "починати нові фінансові відносини, а про вже існуючі необхідно повідомити владу".

До розширеного у середу санкційного списку Швейцарії також увійшли представники ДНР і Криму, бізнесмени і чиновники РФ: заступник голови адміністрації президента РФ Олексій Громов, бізнесмени Микола Шамалов, Юрій Ковальчук, Костянтин Малофєєв і Аркадій Ротенберг, а також глава МВС Криму Сергій Абісов, віце-голова верховної ради ДНР Борис Литвинов і прес-секретар ЛНР Оксана Чигрина. Ці особи вже фігурують у санкційних списках ЄС і США.

Нагадаємо, влада Швейцарії 27 серпня посилила санкції проти Росії у зв'язку з подіями в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.