Українська криза - на порядку денному саміту ЄС - представник Ештон

Четвер, 28 серпня 2014, 14:02

На порядок денний саміту Європейського Союзу 30 серпня внесено питання кризи в Україні у зв'язку останніми подіями.

Про це у четвер в Брюсселі повідомила представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майя Косьянчич, передає УНІАН.

"Лідери ЄС у суботу збираються у Брюсселі, і криза в Україні буде на порядку денному саміту", - сказала вона.

Крім того, за словами Косьянчич, ситуацію в Україні будуть обговорювати міністри закордонних справ ЄС в рамках неформальної зустрічі у п'ятницю та суботу в Мілані.

"Ми дуже занепокоєні останнім розвитком подій, включаючи повідомлення про те, що відбувається на місці. Ми повторюємо наш заклик до Росії негайно припинити будь-які ворожі дії на кордоні, що включає постачання зброї, обладнання та військового персоналу з Росії в Україну. Ми повторюємо нашу підтримку політичному вирішенню кризи, яке буде базуватися на повній повазі територіальної цілісності та суверенітету України", - наголосила Косьянчич.

Вона також нагадала, що у суботу в Брюсселі відбудеться зустріч президента Україні Петра Порошенка з президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу та президентом Ради ЄС Германом Ван Ромпеєм.

Нагадаємо, що сьогодні постійний представник України в Європейському Союзі посол Костянтин Єлісєєв закликав провести 30 серпня позачергове засідання Ради ЄС по Україні у зв'язку із "неприкритим військовим вторгненням Росії".

"Ми закликаємо провести 30 серпня спеціальне позачергове засідання Ради ЄС по Україні. Досить потурати та умиротворяти агресора! Солідарність повинна стати абсолютною і безумовною. Вона повинна матеріалізуватися в подальших рішучих суттєвих санкціях та великомасштабній військовій і технічній допомозі Україні для того, щоб зупинити агресора", - заявив постпред.

Єлісєєв наголосив, що з учора Росія почала неприкрите військове вторгнення на територію України.

"Наша щира спроба запропонувати руку миру Росії в Мінську отримала цинічну та нерозумну посмішку у відповідь. У той же вечір ми стали свідками перетину кордону України кортежами російської військової техніки і спорядження.

"Зелені чоловічки" без знаків розрізнення, аналогічні тим, що ми бачили в Криму, заповнюють Україну. Україна і Європейський Союз повинні зупинити цю війну", - переконаний український дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.