ЄС допоможе молочному сектору подолати наслідки російського ембарго

Четвер, 28 серпня 2014, 14:06

Єврокомісія оголосила сьогодні, що надаватиме допомогу щодо зберігання вершкового масла, сухого знежиреного молока, а також окремих видів сиру.

 Метою є пом'якшення наслідків російських обмежень на імпорт з Євросоюзу молочних продуктів, говориться у повідомленні Єврокомісії.

Єврокомісар з питань сільського господарства Дачан Чолош відзначив, що російське ембарго починає негативно впливати на молочний ринок.

Найближчими днями державам-членам  та Європейському парламенту буде представлено перший повноцінний аналіз коротко- та середньострокового впливу цієї заборони на увесь європейський агропродовольчий сектор, пообіцяв він.

"Моє звернення до виробників ЄС сьогодні чітке: там, де ризики дестабілізації ринку з'являться, я буду продовжувати використовувати нові заходи, щоб діяти на випередження, щоб стабілізувати ринок", - заявив єврокомісар.

Комісія буде надавати допомогу, щоб покрити щоденні витрати зі зберігання вершкового масла та сухого знежиреного молока протягом 3-7 місяців.

Враховуючи важливість деяких сирів у вартості експорту ЄС в Росію (на загальну суму близько 1 млрд євро в 2013 році), комісія також хоче застосувати подібні заходи і до них, говоритьяс у повідомленні.

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.