Порошенко не проситиме у ЄС втручання миротворців на Донбасі

Субота, 30 серпня 2014, 14:14

Україна планує розширювати військово-технічну співпрацю із Заходом, але не очікує на участь європейських військ у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Про це повідомив президент Порошенко на спільній прес-конференції с президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу за підсумками проведених переговорів з керівниками ЄК та Європейської ради.

"Україна здатна сама себе захистити і ми не розраховуємо на те, що солдати інших країн будуть воювати на території України на захист українського суверенітету", - заявив Порошенко, коментуючи припущення журналістів про потребу миротворчого втручання європейських сил.

Водночас, він висловив надію, що військово-технічна співпраця України з країнами-членами ЄС буде збільшуватиметься.

"Ми розширюємо військово-технічну співпрацю з країнами-членами ЄС на двосторонньому рівні, тому що це не перебуває в компетенції ЄС", - заявив Порошенко.

Український лідер підкреслив, що поки що має надію на політичне вирішення конфлікту. "Ми чекаємо, що в найближчі дні, починаючи з понеділка, ми наближуватимемося до деескалації... Інакше ми наблизимся до точки, у якій не буде повернення до мирного плану"

"Мені доже не подобається ідея, що ми опинимося в цій ситуації", - додав він.

Цю думку підтримав також Баррозу. "Якщо продовжиться ескалація конфлікту, ми можемо пройти точку неповернення", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.